Lion Pond

De enige vijver die de Nicolsons in de tuin hadden, wordt hersteld. Om dit goed te doen, wordt een cultuurhistorisch onderzoek uitgevoerd.

Interspace

Voor de ruimte tussen The Little North Garden en de boomgaard wordt een ontwerp gemaakt om de routing voor bezoekers soepel te maken én om dit stukje niemandsland een volgwaardig stukje Sissinghurst te laten zijn.

Delos, Sissinghurst

Delos is een tuinkamer van Sissinghurst die in 1969 door de National Trust substantieel veranderd is. Sindsdien worstelen alle tuinbazen om dit deel goed te krijgen. Wij hebben de ambitie om Delos zijn identiteit terug te geven.

Lees verder

Little North Garden

Tijdens historisch onderzoek naar de Witte Tuin van Sissinghurst kwam het vroegere bestaan van de ‘Kleine Noord Tuin’ aan het licht. Voor deze vergeten tuin wordt nu een nieuw ontwerp en beplantingsplan gemaakt.

Lees verder

Tuinontwerp voor historische plek

In het historische hart van Ellecom ligt een huis met geschiedenis. De eigenaren willen de tuin weer nieuw leven inblazen door hun tuinwensen te combineren met de karakteristieken die passen bij de tijdgeest van de oorspronkelijke aanleg.

Strawberry Field

Een bijzondere vraag voor een plek met een bijzondere naam! De Head Ranger heeft Monique gevraagd om een cultuurhistorisch onderzoek naar de geschiedenis van Sissinghurst’s eigen Strawberry Field uit te voeren en te adviseren over haar toekomst.

Lees verder

Vita’s rozen

De roos was Vita Sackville-West’s lievelingsbloem en in haar tijd waren er minstens driehonderd verschillende variëteiten in de tuin te vinden. Twee jaar geleden waren daar nog geen honderd van over.

Lees verder

Opzetten Sissinghurst Tuinarchief

Informatie over de historie van de tuin van Sissinghurst was er nauwelijks. Monique speurt zoveel mogelijk materiaal van over de hele wereld op en werkt aan het opzetten van een digitaal en papieren archief om een ieder in staat te stellen hieruit te putten.

Lees verder