Secretaris Cascade

Het bestuur van het Tuinhistorisch Genootschap Cascade heeft mij in november gevraagd om Sandra den Dulk op te volgen als secretaris. Een functie die ik met vol genoegen sindsdien vervul.

Lees verder

Garden Museum Engeland

Professor Erik de Jong heeft mij gevraagd om met hem samen alle inhoud te verzorgen voor een internationaal Tuin Museum op een landgoed in Somerset, Engeland. Dit voor Kossmann de Jong, tentoonstellingsarchitecten uit Amsterdam, die handelen namens de opdrachtgever in Somerset.

Lees verder

Lezing voor British Society Deventer

Op een grauwe novemberdag heb ik in de stad waar ik al lang lid van de Monumentencommissie mag zijn een lezing in het Engels mogen houden voor een enthousiast publiek die als sprankelend ervaren werd, zodat binnen de wereld er in ieder geval een stukje kleurrijker uitzag.

Klik hier voor meer informatie

Bezoek aan Monet’s tuin in Giverny

Drie dagen ondergedompeld zijn in de magie van Giverny in het kader van een nieuw groot project, gecombineerd met een uitwisselingsprogramma met Sissinghurst, is een van de vele voorrechten van dit heerlijke vak.

help: de japanse duizendknoop

De Japanse Duizendknoop breidt zich ook in de gemeente Asten in rap tempo uit. Om erger te voorkomen en dit fenomeen een halt toe te roepen heeft de gemeente gevraagd om een onderzoek te verrichten waar deze plant voorkomt en een protocol op te stellen voor de bestrijding van deze super woekerende plant.

Lees verder

Lezing voor De Tuinmannen

Monique is door De Tuinmannen (een tuinclub van louter mannen) gevraagd een lezing te houden over Sissinghurst en de invloed van haar werk. Het werd een zeer geanimeerde avond voor een enthousiaste en geïnteresseerde groep mannen en hun vrouwen.

Hyde Hall

Monique heeft een bezoek gebracht aan de Head Gardener van Hyde Hall in Essex om te weten hoe zij op de klei een droge tuin hebben aangelegd. Dit als voorbeeld voor Sissinghurst’s Delos.

Lees verder

Lezingen in kerk

De kerk van het naburige pitoreske Biddenden heeft met genereuze gastvrijheid haar deuren geopend om Monique gelegenheid te bieden Sissinghurst lezingen te houden voor gezelschappen.

Lees verder

Back to the roots

Vorige week heeft Monique een verhelderend bezoek aan Knole gebracht, waar zoveel relaties tussen Vita’s ouderlijk huis en Sissinghurst voor het oprapen liggen.

Parham House

Op een zonnige dag begin oktober is het hele gardeners team van Sissinghurst naar Parham House getogen voor het jaarlijks uitje, dat zeer de moeite waard was.

Lees verder

Hilda Murrell

De achternicht van Hilda Murrell heeft gevraagd om een onderzoek naar de betrokkenheid van haar oudtante bij het creëren van de tuinen van Sissinghurst.

Lees verder

Nigel is back!

Eindelijk is Nigel, onze onovertroffen aannemer, en zijn team terug op Sissinghurst om zich te wijden aan onze lange lijst met klussen, waarbij de bestrating van de Little North Garden de hoogste prioriteit heeft.

Lees verder

Monique’s werk op tentoonstelling

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Sissinghurst in National Trust handen overging. Op de overzichtstentoonstelling ter ere daarvan is ook een uitsnede van Monique’s werk voor Sissinghurst’s verleden en toekomst tentoongesteld.

Tuinwerk!

In mei, juni en juli heeft Monique met veel plezier voltijds in de tuin van Sissinghurst gewerkt, waarbij onderzoek in de extra uren duidelijk even op het tweede plan kwam.

Rondleiding Sissinghurst

Monique heeft in mei een rondleiding gegeven aan medewerkers en vrijwilligers van Sissinghurst om ze op de hoogte te brengen van nieuwe ontwikkelingen en plannen. Het was een hele leuke en geanimeerde ochtend met een enthousiast publiek.

Tuin Ellecom gereed

De afgelopen maand is de tuin bij een historisch pand in Ellecom aangelegd. De bomen, kas en pergola moeten nog komen, dus structureel is nog niet alles af. Maar iedere zaterdag gaat de bewoonster met veel enthousiasme op plantenjacht.

The Plain

Het onderzoek naar de Plain van Sissinghurst, de grote ruimte voor het hoofdgebouw, is goedgekeurd door het management team. De populierenavenue wordt hersteld en er komt weer vee op het weiland.

Onverwachte ontdekking

Een ansichtkaart met een foto van een voornaam huis en de tekst ‘Pepitah’s Ruh’, leidde tot een leuk onderzoekje naar een onbekende woonplaats van Vita’s grootmoeder.